Hírek

Angelo Sonnino és Korchmáros Gábor előadása

Többszintű titokmegosztási sémák egy véges geometriai modellje


A Geometriai Tanszék örömmel teszi közzé, hogy

Korchmáros Gábor Korchmáros Gábor
(Potenza, Olaszország)
Angelo Sonnino Angelo Sonnino
(Potenza, Olaszország)

a Kerékjártó Szeminárium keretében előadást tart

Multilevel secret sharing schemes modelled by finite geometry
(Többszintű titokmegosztási sémák egy véges geometriai modellje)

címmel.

Az előadás helye és időpontja:

2020. november 12, csütörtök 12:30 óra,
Zoom Meeting 6237505738

Az előadás kivonata:
Többszintű titokmegosztási sémákat haszálnak a kriptográfiában amikor egy titkot úgy kell felosztani több résztvevő közt, hogy azt csak a résztvevők bizonyos előre megadott koalíciói - azaz a felhatalmazottak - legyenek képesek rekonstruálni a résztitkaikból. Ilyen sémákat lehet véges test feletti projektív geometriákban modellezni, kúpszeletek, harmadrendű térgörbék és ezek magasabb dimenziós általánosításaival az un. normális racionális görbékkel.

 

Tájékoztatás:
az eseményeken rendszerint kép- és hangfelvétel is készül tömegfelvételek formájában, egyben az esemény sajtónyilvános rendezvény is.
A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:48. § (2) bekezdése alapján a tömegfelvételek, valamint a nyilvános közéleti szereplés esetén nincs szükség a résztvevők hozzájárulására sem a felvétel elkészítéséhez, sem annak felhasználásához, de az érintetteket erről előzetesen tájékoztatni kell.
Kötelezettségünknek jelen szöveg megjelenítésével teszünk eleget azzal megtoldva, hogy jelezzük: a felvételeket az esemény népszerűsítésére, marketing céllal, online és nyomtatott csatornáinkon keresztül használjuk fel.


© 2023 Geometria Tanszék