Hírek

Szabó Szilárd előadása

Kéve-leszámlálás és wall-crossing Painlevé modulustereken


A Geometriai Tanszék örömmel teszi közzé, hogy

Szabó Szilárd Szabó Szilárd
(Rényi és BME, Budapest, Magyarország)

a Kerékjártó Szeminárium keretében előadást tart

Kéve-leszámlálás és wall-crossing Painlevé modulustereken

címmel.

Az előadás helye és időpontja:

2020. október 8, csütörtök 12:30 óra,
Zoom Meeting 6237505738

Az előadás kivonata:
Irreguláris Higgs nyalábok 2-dimenziós modulustereit vizsgáljuk a Riemann gömb felett. Megvizsgáljuk az ezeken értelmezett Hitchin-fibrálás szinguláris fibrumait, és azok változását a parabolikus súlyok függvényében. Az elliptikus fibrálások elméletében ismert módszereket és eredményeket felhasználva megmutatjuk, hogy minden lehetséges szinguláris fibrum konfiguráció megjelenik valamely ilyen modulustérben.
Közös munka Stipsicz Andrással és Ivanics Péterrel.

 

Tájékoztatás:
az eseményeken rendszerint kép- és hangfelvétel is készül tömegfelvételek formájában, egyben az esemény sajtónyilvános rendezvény is.
A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:48. § (2) bekezdése alapján a tömegfelvételek, valamint a nyilvános közéleti szereplés esetén nincs szükség a résztvevők hozzájárulására sem a felvétel elkészítéséhez, sem annak felhasználásához, de az érintetteket erről előzetesen tájékoztatni kell.
Kötelezettségünknek jelen szöveg megjelenítésével teszünk eleget azzal megtoldva, hogy jelezzük: a felvételeket az esemény népszerűsítésére, marketing céllal, online és nyomtatott csatornáinkon keresztül használjuk fel.


© 2023 Geometria Tanszék