Hírek

Bezdek Károly előadása

Ball polyhedra - old and new


A Geometriai Tanszék örömmel teszi közzé, hogy

Bezdek Károly Bezdek Károly

(University of Calgary, Kanada)

a Kerékjártó Szeminárium keretében előadást tart

Ball polyhedra - old and new

címmel.

Az előadás helye és időpontja:

2022. november 17., csütörtök 12:30 óra, Riesz terem
online közvetítés: Zoom Meeting

Az előadás kivonata:
We survey a number of metric properties of intersections of finitely many congruent balls called ball polyhedra in Euclidean spaces. In particular, our talk is centered around the status of the shortest billiard conjecture, the global rigidity conjecture, Hadwiger’s covering conjecture, and the Gromov-Klee-Wagon volumetric conjecture for ball polyhedra.

 

Tájékoztatás:
az eseményeken rendszerint kép- és hangfelvétel is készül tömegfelvételek formájában, egyben az esemény sajtónyilvános rendezvény is.
A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:48. § (2) bekezdése alapján a tömegfelvételek, valamint a nyilvános közéleti szereplés esetén nincs szükség a résztvevők hozzájárulására sem a felvétel elkészítéséhez, sem annak felhasználásához, de az érintetteket erről előzetesen tájékoztatni kell.
Kötelezettségünknek jelen szöveg megjelenítésével teszünk eleget azzal megtoldva, hogy jelezzük: a felvételeket az esemény népszerűsítésére, marketing céllal, online és nyomtatott csatornáinkon keresztül használjuk fel.


© 2024 Geometria Tanszék