Hírek

Ambrus Gergely előadása

Nagy normájú előjelezett vektorösszegek


A Geometriai Tanszék örömmel teszi közzé, hogy

Ambrus Gergely Ambrus Gergely
(Rényi, Budapest, Magyarország)

a Kerékjártó Szeminárium keretében előadást tart

Nagy normájú előjelezett vektorösszegek

címmel.

Az előadás helye és időpontja:

2021. május 20, csütörtök 12:30 óra,
Zoom Meeting 6237505738

Az előadás kivonata:
Az előadásban a klasszikus vektorösszeg-problémakör egy újabb esetét fogjuk taglalni. Aszimptotikusan éles korlátokat határozunk meg arra, hogy adott $d, n$, és $k$ paraméterek esetén, ahol $d \leq n$ és $k \leq n$, mi az a legnagyobb alsó $c(d,n,k)$ korlát, hogy $\mathbb R^d$ - ben tetszőlegesen választott $n$ db egységvektor közül kiválasztható $k$ db a hozzájuk tartozó előjelekkel, melyek előjelezett összege legalább $c(d,n,k)$ normájú.
Bernardo González Merinoval közös munka.

 

Tájékoztatás:
az eseményeken rendszerint kép- és hangfelvétel is készül tömegfelvételek formájában, egyben az esemény sajtónyilvános rendezvény is.
A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:48. § (2) bekezdése alapján a tömegfelvételek, valamint a nyilvános közéleti szereplés esetén nincs szükség a résztvevők hozzájárulására sem a felvétel elkészítéséhez, sem annak felhasználásához, de az érintetteket erről előzetesen tájékoztatni kell.
Kötelezettségünknek jelen szöveg megjelenítésével teszünk eleget azzal megtoldva, hogy jelezzük: a felvételeket az esemény népszerűsítésére, marketing céllal, online és nyomtatott csatornáinkon keresztül használjuk fel.


© 2023 Geometria Tanszék