Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Ugrás a hónaphoz

Németh József: Miért szeretem tanítani a végtelen sorokat?

iCal fájl letöltése
Csütörtök, 18. Április 2002, 15:00 - 16:30
DR. NÉMETH JÓZSEF
egyetemi docens

Ahogyan a matematika tanításának minden szintjén - úgy a felsőbb oktatásban is érvényes az, hogy az egyetemi-főiskolai oktatóknak nagyon fontos feladatuk, hogy úgy közvetítsék a hallgatóknak az ismereteket, hogy azok minél jobban megértsék a legfontosabb összefüggéseket, élvezzék, s örömet okozzon nekik még a legmélyebb tételek bizonyítása is, kellőképpen motiválva legyenek ebben a folyamatban.
A tanárszakos hallgatók tanításában ehhez még hozzájön az is, hogy úgy sajátítsák el ezeket az ismereteket, hogy azokból az érdeklődő tanulóknak (pl. szakkörön, fakultációs, illetve tagozatos osztályokban) lehetőleg minél többet tudjanak majd átadni a tanítás során (természetesen "transzformálva" a tanulók felkészültségének, tudásszintjének megfelelően).
Előadásomban a tanárszakosok analízis tantárgya egy fontos fejezetének, a végtelen soroknak a tanításáról lesz szó a fenti elvárások tükrében (a bevezető analízis kurzus oktatása, a megfelelő tantárgyi blokktárgy tanítása, tanártovábbképzési előadások, továbbá általános- és középiskolai tanulóknak tartott "népszerűsítő" előadásaim tapasztalata alapján).
Hely : Fejér terem

Vissza

JEvents v3.1.8 Stable   Copyright © 2006-2013