LEMMA tábor középiskolásoknak a Bolyai Intézet szervezésében

Jelentkezési lap (kitöltési határidő 2023. május 31.)

Facebook esemény

Facebook oldal

A tábor célközönsége az egy évvel érettségi előtt álló diákok (jelenlegi 11-dikesek):

- Akik érdeklődnek a matematika iránt és szeretnék a logikus gondolkodásukat használni egyetemi tanulmányaik és a későbbi munkájuk során.

- Akik kíváncsiak, hogy (alkalmazott vagy kutató) matematikusként mennyi helyen el lehet helyezkedni, és miért mondjuk, hogy a matematikus (statisztikus /adattudós /aktuárius) a legjobb szakma az egész világon.

- Akiket érdekel Szeged városa, a szegedi egyetem, a hallgatói élet, a matematikusok világa és lehetséges egyetemi csoporttársai.

A tábor programja (július 10-14.): SZTE és MTA matematikus professzorok, alkalmazott matematikusként dolgozó korábbi egyetemisták és jelenlegi egyetemisták előadásai, beszámolói mellett izgalmas szabadidős programok és játékos vetélkedők kereteiben ismerhetitek meg egymást, minket, Szegedet és a szegedi egyetemet. A táborban való részvétel többlet pontot érhet a későbbi egyetemi jelentkezés során. Bármilyen felmerülő kérdésre örömmel válaszol a tábor szervezője, Győrffy Lajos.

A tábor e-mail címe: lemma.szeged "kukac" gmail "pont" com 

A LEMMA Tábor szervezője a Szegedi Tudományegyetem matematika tanszékcsoportja (SZTE Bolyai Intézet). Támogatói az SZTE Eötvös Loránd Kollégium, az SZTE Junior Akadémia és különböző, alkalmazott matematikusokat foglalkoztató cégek.