Matematika mindenütt … - 2015

alkotó pályázat a 2015. évi Kutatók Éjszakája alkalmából

A tavalyi siker után az SZTE Bolyai Intézete 2015-ben is alkotó pályázatot (fotó, rajz, számítógépes vizualizáció, grafika,…) hirdet, melynek célja, hogy bemutassa a nagyközönségnek a matematikai kutatások művészi eredményeit, valamint a matematika megjelenését a tudományokban, természetben, mindennapokban.

A pályázók digitális formában küldhetik be nagyfelbontású (A4, A3 méretben nyomtatható, min. 300 dpi) képeiket, azok rövid leírásával (5–10 mondat). Egy-egy pályázó több alkotással is pályázhat az alábbi kategóriákban:

  1. 1. Matematikai eredmények vizualizációja
  2. 2. Matematika a természettudományokban
  3. 3. Matematikai struktúrák a természetben és a hétköznapokban
  4. 4. Egyéb alkotások

Az alkotásokra a Bolyai Intézet Facebook oldalán lehet szavazni szeptember 20-ig.

A legtgtöbb Like-ot kapott alkotások készítői szeptember 25-én a Kutatók Éjszakáján megrendezett díjkiosztó gálán jutalomban részesülnek, valamint bemutathatják az alkotásaikat és azok matematikai hátterét.

A képekből az Őszi Kulturális Fesztivál idején a Bolyai Intézetben kiállítást rendezünk.

Beküldési határidő: 2015. szeptember 13.

Kapcsolat, beküldés:

Dr. Karsai János egyetemi docens, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.