Két ingyenes akkreditált kurzusunk a pedagógus-továbbképzési programban

Kedves Kollégák!

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy két akkreditált tanárképzésünk meghirdetésre került:

Korszerű matematika korszerű módszerekkel

(Dr. Kosztolányi József, Dr. Karsai János)

Időpont: 2015.09.18-19. és 2015.09.25-26.

A program célja: A képzés a modern számítógéppel segített felfedeztető tanulás - tanítás módszereivel és eszközeivel foglalkozik. A résztvevők a Geogebra és a Wolfram Mathematica szoftverek segítségével vizsgálnak elemi és felsőbb matematikai problémákat, illetve foglalkoznak modellezési feladatokkal. Négy tematikus egység mindegyikében (dinamikus folyamatok grafikus vizsgálata; folyamatok szemléletes megoldása; geometriai felfedeztetés sejtés, modellezés; egyszerű algoritmusok) olyan oktatási segédanyagokat készítenek, amelyeket tanárként közvetlenül felhasználhatnak a tanítási folyamatban.

Érdeklődni lehet: Dr. Karsai János egyetemi docensnél, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 62-544-185


Függvényekről, érdekesen. Az analízis fogalmai nem szokványos megközelítésben

(Dr. Németh Zoltán)

Időpont: 2015.08.28-29. és 2015.09.11-12.

A program célja: Az analízis fogalmait a szokásos formális tárgyalás helyett korszerű, alkalmazás-orientált felépítésben tekintjük át. Megismerünk olyan eredményeket és módszereket, amelyek a tanárképzésben, az iskolában nem szoktak előkerülni, bár előkerülhetnének. Olyan feladatokat, eljárásokat is tárgyalunk, melyek a függvényeket, az analízis eszköztárát valós problémákra alkalmazzák: az igazságos osztozkodás örökzöld feladatát éppúgy tárgyaljuk, mint Háry János és Napóleon csatáját. Mindeközben fontos célunk az is, hogy bemutassuk a számítógép, mint eszköz több lehetséges felhasználási módját a matematika tanításában.

Érdeklődni lehet: Dr. Németh Zoltán egyetemi docensnél, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 62-544-077


A Mentorháló program keretében a képzéseken való részvétel INGYENES.

Jelentkezési határidő: 2015. július 15.

Kérjük, hogy jelentkezési szándékát jelezze a tájékoztatást adó oktatónak e-mailben, az alábbi jelentkezési lapot és mellékleteit pedig postázza erre a címre:

SZTE TTIK Tanulmányi Osztály 6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1.

A program részletes tájékoztatója a SZTE TTIK honlapján itt található.

Mellékletek:
Download this file (jelentkezesilapptkm.docx)jelentkezesilapptkm.docx1878 Kb