Alkalmazott matematikus mesterszak (MSc)

Mesterszakunk elvégzésével magas szintű matematikai ismeretek és modellezési tapasztalatok birtokába kerülsz. Az itt szerzett tudásoddal minden olyan munkaterületen meg fogod állni a helyed, ahol valamilyen kihívást jelentő, megoldatlan probléma precíz feldolgozása, elemzése és kreatív megoldása a feladat. Ezek a feladatok jöhetnek például gazdasági, pénzügyi vagy informatikai területről. A mesterszakon szerzett ismereteidre alapozva doktori képzés keretében is folytathatod tanulmányaidat.

Az alkalmazott matematikus mesterszak egy 4 féléves képzés, melyen az 1. félév végén van lehetőség specializációt választani. A szakon jelenleg három specializáció érhető el: alkalmazott analízis, műszaki matematika illetve pénzügy-matematika.

Alkalmazott analízis specializáció

Műszaki matematika specializáció

Pénzügy-matematika specializáció


Az alkalmazott matematikus mesterszak csak nappali képzésben indul. A szakon előfordulhat, hogy bizonyos kurzusokat idegen anyanyelvű hallgatókkal együtt a magyar képzésre jelentkezett hallgatók is angolul hallgatják, ezért megfelelő szintű angol nyelvi kompetenciákra szükség van a képzés során. A magyar anyanyelvű hallgatóknak ilyen esetben magyar nyelvű szakirodalmat és magyar nyelvű konzultációs lehetőséget biztosítunk, és mind az írásbeli, mind a szóbeli számonkérés magyar nyelven történik.

További információ