Alkalmazott Matematikai Konferencia 2024

A Bolyai János Matematikai Társulat 2024. június 3-5 között rendezi meg a BJMT Alkalmazott Matematikai Konferenciáját Szegeden, az SZTE Bolyai Intézet, a HU-MATHS-IN és az Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium szervezésében. A konferencia 2012 óta, négyévente kerül megrendezésre, ám a legutóbbi alkalommal a COVID-járvány miatt elmaradt. 

A konferencia célja olyan tudományos, technológiai, gazdasági és társadalmi kihívások bemutatása, amelyek megoldásában a magyar alkalmazott matematikusok jelentős szerepet játszanak. A rendezvény bepillantást enged a Magyarországon zajló alkalmazott matematikai kutatásokba, fórumot teremt új multidiszciplináris és ipari együttműködések kialakítására, valamint új irányokba vezető matematikai kutatások ösztönzésére. A konferencia egyben betekintést ad a nemzetközi alkalmazott és ipari matematikai trendekbe is.

A kiváló kutatók előadásai mellett poszterszekció, valamint aktuális és széles érdeklődésre számot tartó témákról szóló panelbeszélgetések is a program részét képezik. A konferencia tematikája döntően (de nem kizárólagosan) az alábbi alkalmazási területek köré épül fel:

• Egészség
• Mesterséges intelligencia és adattudomány
• Ipari matematika
• Pénzügy és gazdaság

A panelbeszélgetések a mesterséges intelligencia matematikára gyakorolt hatásától a magyar nyelvű publikációk jövőjén át a diákok ipari matematikára való felkészítéséig számos érdekes és aktuális témát felölelnek.

A konferencia nyelve elsősorban magyar, néhány külföldi előadóval. 

Mivel előadásokra csak korlátozott számban van lehetőség, várjuk a kollégák jelentkézését kutatási eredményeik bemutatására a poszterszeckióra is, ahol mindehhez megfelelő időt és körülményeket fogunk biztosítani.

A konferencia honlapja, ahol a részletes információk megtalálhatók:

https://www.math.u-szeged.hu/amk2024

 


Röst Gergely      
Elnök
Simon Péter      
Társelnök
Gerencsér László
Tiszteletbeli elnök

 

   Röst Gergely         Simon Péter        Gerencsér László   
Elnök  Társelnök   Tiszteletbeli elnök