Hírek

Fehér László előadása

Spin Ruijsenaars--Sutherland modellek az $U(n)$ Lie-csoport koérintő nyalábján definiált bi-hamiltoni rendszer redukciójából


A Geometriai Tanszék örömmel teszi közzé, hogy

Fehér László Fehér László
(Szeged, Magyarország)

a Kerékjártó Szeminárium keretében előadást tart

Spin Ruijsenaars--Sutherland modellek
az $U(n)$ Lie-csoport koérintő nyalábján definiált
bi-hamiltoni rendszer redukciójából

címmel.

Az előadás helye és időpontja:

2020. március 5, csütörtök 12:30 óra,
Riesz terem (BO-107)

Az előadás kivonata:
Definiáljuk az $U(n)$ Lie-csoporton mozgó szabad részecskéhez tartozó bi-hamiltoni hierarchiát, majd ennek szimmetria redukciójával spin Ruijsenaars--Sutherland-típusú integrálható sokrészecske modelleket vezetünk le. Az előadás elsősorban az arXiv:1908.02467 preprinten alapul.

Íme néhány pillanatkép az eseményről:

images/math-site/meetings/Seminar/20200305-FeherL/web/big/IMG_20200305_123607.jpg

 

Tájékoztatás:
az eseményeken rendszerint kép- és hangfelvétel is készül tömegfelvételek formájában, egyben az esemény sajtónyilvános rendezvény is.
A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:48. § (2) bekezdése alapján a tömegfelvételek, valamint a nyilvános közéleti szereplés esetén nincs szükség a résztvevők hozzájárulására sem a felvétel elkészítéséhez, sem annak felhasználásához, de az érintetteket erről előzetesen tájékoztatni kell.
Kötelezettségünknek jelen szöveg megjelenítésével teszünk eleget azzal megtoldva, hogy jelezzük: a felvételeket az esemény népszerűsítésére, marketing céllal, online és nyomtatott csatornáinkon keresztül használjuk fel.


© 2024 Geometria Tanszék