Tudnivalók a kurzusfelvételről

Előadás

Az előadást két változatban: normál, illetve kiemelt formában hirdetjük meg. A kiemelt előadás óraszáma, kreditszáma, tananyaga nagyobb, mint a normál előadásé, és külön vizsgát is kell tenni belőle.

Az ETR-ben a következő két kurzuskóddal jelenik meg az előadás:

Aki a normál változatot választja, annak a fenti két kurzus közül az elsőt kell felvennie, aki pedig a kiemelt változatot választja, annak mindkettőt fel kell vennie. Önmagában a „Válogatott fejezetek ...” előadás nem végezhető el, csak a normál előadással együtt.* A kurzusnak előfeltétele a Bevezetés a számelméletbe című tárgy teljesítése.*

* Még akkor is, ha az ETR esetleg nem ellenőrizné.

Gyakorlat

Az előadás mellett mindenkinek jelentkeznie kell az alábbi gyakorlatok egyikére is:

A fenti gyakorlatok közül az első kiemelt gyakorlat, ahol alacsonyabb a létszámkorlát, és a jelentkezések csak az oktató jóváhagyása (konfirmálás) után érvényesek. Ez a gyakorlat mind óraszámban mind kreditszámban megegyezik a normál gyakorlattal, a különbség „csupán” annyi, hogy itt több időt szánunk nehezebb feladatokra, és kevesebbet a rutinfeladatok alapos begyakorlására. A kiemelt gyakorlat a normál előadás tematikáját követi, a kiemelt előadástól teljesen független, így fel lehet venni egyiket a másik nélkül is. A kiemelt gyakorlat és/vagy előadás azoknak ajánlható jó szívvel, akik az első féléves matematika tárgyaikat (különös tekintettel a számelméletre) legalább négyesre teljesítették (és örömüket is lelték benne).

A „normál” gyakorlatok esetében a jelentkezés egyetlen feltétele az, hogy legyen még szabad hely az adott gyakorlaton. Mindenkinek fog jutni hely, de az nem biztos, hogy arra a gyakorlatra jut be, amelyikre szeretne. Kérem, hogy a jelentkezés során vegyék figyelembe az alábbiakat.