Alapinformáció, határidők

A doktori képzésre való jelentkezés CSAK ELEKTRONIKUSAN történhet. Az SZTE végzős hallgatóinak van belépési kódjuk, a többieknek azt email útján kell beszerezniük (több munkanap az is)! Az elektronikus jelentkezés befejezésének határideje 2015. május 15, de aki nem az SZTE hallgatója, annak érdemes már most belépési kódot kérnie! (A belépési kód csak egy lehetőség, ami nem jelent elköteleződést a jelentkezés mellett).

A feltöltendő mellékleteket CSAK PDF FORMÁBAN fogadjuk el. Esetenként érdemes több oldalas pdf fájlokat feltölteni (főleg amikor a fájlok számát a rendszer kortátozza); a legtöbb scanner tud többoldalas formában menteni. A feltöltött fájlok neve a tartalomra is és a jelentkező személyére is utaljon, pl. "kovacs-janos-motivacios-level.pdf".

A doktori képzésre való felhívás az SZTE Doktori Intézet honlapján található ("Pályázati felhívás 3 éves doktori képzésre"); kivonatolva pedig itt. Az elektronikus jelentkezés az ETR/Modulo rendszerben, ezen a címen (azaz a pályázati felhívásban is említett címen) történik. Az ETR (értelemszerű) használatáról bővebben vagy az előbb említett pályázati felhívásbeli link alatt, vagy itt lehet olvasni.

A biztonság kedvéért javasoljuk, hogy az elektronikus jelentkezést követően a jelentkezés tényéről egymondatos e-mail útján tájékoztassa a Mat.- és Szám.Tud. Dr-i Iskola vezetőjét és adminisztrátorát (czedli@math.u-szeged.hu , bozsoa@math.u-szeged.hu ). Felmerülő esetleges probléma esetén ugyanezen címekre lehet írni (de nem az utolsó pillanatban).

A Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolára érvényes további tudnivalók:

Az (elektronikus) jelentkezési lapon valahol (ha máshol nincs rá mód, akkor az egyéb közlendők között) azt is fel kell tüntetni, hogy a pályázónak mi az érdeklődési területe az alábbi osztályozás szerint: Algebra, Analízis, Geometria, egyéb, nevezetesen: ... Továbbá - ha már van konkrét elképzelése - azt is, hogy milyen témában, kinél szeretne dolgozni. Mindenképpen kérjük feltüntetni az email-címet! Motivációs levél:  az elektronikus rendszer megköveteli, de nem kell túlzásba esni, általában egy (-két) sor is elegendő!

Államilag finanszírozott vagy költségtérítéses? Jó tudni, hogy sem az államilag finanszírozott helyekre való rangsor, sem az oda történő felvétel nem függ attól, hogy a jelentkező vállalna-e költségtérítéses képzést. Időnként (és az ilyen esetek kb. felében a beíratkozás előtt) felszabadul egy-egy államilag finanszírozott hely, amelyet költségtérítésre felvett hallgatóinknak tudunk felajánlani.