Lezajlott a Medve Szabadtéri Matekverseny Szegeden

Lezajlott a Medve Szabadtéri Matekverseny Szegeden

 

Korábban már tettünk ki facebook posztot a Medve matekversenyről. Ezúttal arról számolunk be, hogy a szegedi része ma nagy sikerrel és eddigi rekord létszámmal zajlott le.

A versenyen több, mint 200 csapat indult 6 kategóriában az egészen kicsiktől (Medvebocs kategória) a felnőttekig (Ursa minor/major kategória). A helyszín a szegedi Erzsébet-liget volt, ahol 17 állomáson várták a szervezők a több mint 600 (természet- és) matematikakedvelő diákot és felnőttet. A liget közepéről való elstartolás után egy jól megkomponált gráf alapján (amit természetesen csak a szervezők ismertek) a csapatoknak egy 10 feladatból álló főágon kellett végigküzdeniük magukat, de mivel a válaszukról nem tudták, hogy helyes-e, egy mellékágra is kerülhettek, amelyet végigjárva visszajuthattak arra az állomásra ahol hibáztak, így visszakeveredve a főágra.

A szervezőgárda magja a "Matematika Összeköt Egyesület" tagjai, idén viszont szép számban vettek részt önkéntesként a Bolyai Intézet leendő, jelenlegi és volt PhD hallgatói is.
Ezúton mi is köszönjük a rengeteg lelkes diák és felnőtt részvételét, és reméljük, hogy ők is legalább annyira jól érezték magukat, mint a szervezők.

medve1

Szervezők a Bolyai Intézetből: Rója Pál, Körmendi Kristóf, Zarnócz Tamás, Juhász Fruzsina, Szakács Nóra, Beringer Dorottya, Vizi Zsolt, Kulin Júlia, Ozsvárt László és Bogya Norbert