Sudoku példák generálása és megoldása

Ez egyelőre egy kísérleti oldal, ha hibát talál vagy egyéb javaslata van az oldallal kapcsolatban, akkor írjon az oldal karbantartójának, Makay Gézának.
Az oldalon generált feladatok, és az oldal bármilyen egyéb szolgáltatásai semmilyen publikus/kereskedelmi szolgáltatásban nem használhatóak fel.

Most hogy ezen túlvagyunk nézzük mit is lehet itt csinálni. Itt találhat egy leírást, amelyből kiderül, hogy a sudoku példákat generáló és megoldó program milyen módszereket használ, és azokat milyen szempontok szerint pontozza. Javaslom, hogy ezt mindenképpen olvassa el, mielőtt nekikezd a megoldásnak: ezek a példák igen kemények tudnak lenni. A példáknak mindig egyértelmű a megoldásuk, nehézségi fokaik 0-tól akár 100-ig terjedhetnek, bár nem minden nehézségi fok érhető el (a Vizsgáljuk meg gombra kattintva lehet megnézni milyen nehézségi fokú a feladat). Összehasonlításképpen a Metro-ban megjelenő Sudoku példák között (ha nem írták el) még nem találtam 2-es nehézségi fokúnál nehezebbet. Emberi ésszel a körülbelül 7-es nehézségi fokú példák oldhatóak meg. Minden sudoku mező módosítható, de a szürkével jelöltek már ki voltak töltve. A megoldást kérhetjük (részletes) elemzéssel, amikor a program egy PDF állományban leírja az alkalmazott módszerekkel lépésenként a megoldást.

Mindenkinek jó szórakozást, és várom az oldallal kapcsolatos javaslatokat.

Makay Géza


Kérek egy új példát, vagy egy üres táblát.


© 2007-2012, Makay Géza (makayg@math.u-szeged.hu), SZTE, Bolyai Intézet