Hírek

Páles Zsolt előadása

A Wright-konvex függvények egy extremális tulajdonságáról


A Geometriai Tanszék örömmel teszi közzé, hogy

Páles Zsolt Páles Zsolt
(Debrecen, Magyarország)

a Kerékjártó Szeminárium keretében előadást tart

A Wright-konvex függvények egy extremális tulajdonságáról

címmel.

Az előadás helye és időpontja:

2019. május 10, péntek 12:30 óra,
Riesz terem (BO-107)

Az előadás kivonata:
Az előadásban a konvex függvények, a Wright-konvex függvények és a Jensen-konvex függvények kúpjai közötti összefüggéseket tanulmányozzuk. Megmutatjuk, hogy a Wright-konvex függvények kúpja a Jensen-konvex függvények kúpjának egy extremális részkúpja. A bizonyítás alapjául a Bernstein-Doetsch-tétel, a Rodé-tétel és a Wright-konvexség C. T. Ng-től származó jellemzése szolgál.

 

Íme néhány pillanatkép az eseményről:

images/math-site/meetings/Seminar/20190510-PalesZs/web/big/IMG_20190510_132603.jpg

Tájékoztatás:
az eseményeken rendszerint kép- és hangfelvétel is készül tömegfelvételek formájában, egyben az esemény sajtónyilvános rendezvény is.
A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:48. § (2) bekezdése alapján a tömegfelvételek, valamint a nyilvános közéleti szereplés esetén nincs szükség a résztvevők hozzájárulására sem a felvétel elkészítéséhez, sem annak felhasználásához, de az érintetteket erről előzetesen tájékoztatni kell.
Kötelezettségünknek jelen szöveg megjelenítésével teszünk eleget azzal megtoldva, hogy jelezzük: a felvételeket az esemény népszerűsítésére, marketing céllal, online és nyomtatott csatornáinkon keresztül használjuk fel.


© 2020 Geometria Tanszék